Manuela Ruhé-Kraaijvanger

Mijn naam is Manuela Ruhé-Kraaijvanger. Van oorsprong ben ik fysiotherapeute en ik heb als zodanig bijna 30 jaar gewerkt.

Na enige tijd wikken en wegen besloot ik mijn baan op te zeggen. Het bracht mij niet meer de voldoening die ik zocht.

Tijdens mijn loopbaan als fysiotherapeute ben ik in contact gekomen met yoga en dit voelde direct goed. De yogamat werkte voor mij als een spiegel. Het liet mij zien hoe ik in het dagelijks leven omging met situaties. Dit zelfonderzoek (Svatyaya) is voor mij een doorlopend proces geworden. Hierdoor sta ik bewuster in het leven.

Ik ben nooit meer met yoga gestopt en het heeft mij veel opgeleverd.

Mijn interesse was groot en mijn honger naar meer kennis ook. Ik besloot bij Yoga Minds Academy in Amstelveen de 300-urige opleiding te volgen voor Vinyasa en Hatha Yoga. Ik ben afgestudeerd in Vinyasa maar kan beiden geven. Aansluitend heb ik daar ook de de Yin Yoga opleiding gevolgd. Beiden volgens de normen van de World Yoga Alliance. Ook heb ik de basisopleiding van 100 uur voor yogatherapeut gedaan bij The Yoga Therapy Institute.  Door mijn medische kennis van het menselijk lichaam kan ik optimale begeleiding geven.

Ik heb een yogaschool geopend in Amstelveen waar ik yogalessen geef in Hatha Yoga, Vinyasa en Yin Yoga en combinaties daarvan.

Waarom Yoga?

In deze maatschappij met volle agenda’s en veel prikkels heb ik een ruimte gecreeërd waar mensen tot rust kunnen komen. Door middel van yoga, ademhalingstechnieken en meditatie leggen we tijdens de yoga verbinding tussen lichaam en geest. Door stil te worden verkrijgen we inzichten in ons eigen denken en handelen. We kunnen vanuit daar nieuwe keuzes maken om als mens te groeien . Zowel lichamelijk als geestelijk worden we sterk en veerkrachtig. Zo kunnen wij makkelijker mee bewegen met alle uitdagingen in ons leven.

Mijn lessen zijn zeer toegankelijk!

Iedereen is welkom en als je kunt ademen kan je yoga doen!