Elsbeth Takkenberg

Hallo! Mijn naam is Elsbeth Takkenberg. Ik woon in Amstelveen met mijn vriend Robin, onze zoon Mendel en twee katers.

16 jaar geleden begon ik met hier en daar een yogalesje te volgen. Ik wilde ‘leniger worden’ na een jeugd als wedstrijdzwemster. De laatste vier jaar heb ik dat ene lesje in de zoveel tijd ingewisseld voor yoga als onderdeel van mijn dagelijks leven. Yoga werkt door in alles wat ik doe maar vooral in kennis over en zorg voor mezelf. En ik leerde dat yoga niet gaat over lenig worden, maar over verbinding vinden.

In 2019 rondde ik mijn 300-urige yoga docenten opleiding bij Yoga Minds Academy af, gericht op Vinyasa en Hatha yoga. Ik ben afgestudeerd in Vinyasa maar ik kan ook les geven in Hatha Yoga. Vinyasa voelt voor mij als een flow, als een dans. Naast mijn yogalessen bij Yoga Sapta werk ik bij mijn eigen bedrijf Tijdelijk Takkenberg als interim-relatiemanager voor goede doelen. Mijn vriend en ik werken al ons leven lang voor goede doelen. Deze zomer ben ik als zelfstandige begonnen omdat ik zo meer goede doelen kan helpen aan grote giften en nalatenschappen.

Tijdens mijn yoga lessen is er aandacht voor Pranayama (ademhalingstechnieken), het synchroniseren van adem en beweging en het stap voor stap toewerken naar een uitdagende Asana (houding). De zonnegroet is de basis van mijn Vinyasa lessen.

Ik hoop je te zien in de les, namasté.

Elsbeth Takkenberg